Backroads Adventure Camp 2024

En oförglömlig helg med gruskörning och gemenskap

Backroads Adventure Camp 2024 blev precis den succé vi hoppats på – och lite till. Under helgen den 6–9 juni samlades motorcykelentusiaster från hela landet i Ockelbo för att tillsammans uppleva några oförglömliga dagar fyllda med gruskörning, teknikträning, naturupplevelser och fantastisk gemenskap.

Campen inleddes på torsdagen när deltagarna anlände till den pittoreska platsen vid Åmotsbruk. Eldar tändes, baren öppnades och många passade på att slå upp sina tält eller parkera sina husvagnar på den stora gräsytan bredvid Kölsjöån.

Redan från första kvällen skapades en härlig atmosfär av förväntan, där både nya och gamla bekanta samlades kring lägerelden för att prata om motorcyklar, tidigare äventyr och vad som väntade under helgen.

Backroads Adventure Camp 2024 logo
Backroads adventure camp tält
Samling i eldstugan
Deltagare sitter vid bänkar

Asfalten var nästan obefintlig

Fredagen satte tonen för vad som skulle bli en helg full av äventyr. Efter en stadig frukost gav sig deltagarna iväg på guidade grusturer, där de fick uppleva några av de mest sceniska vägarna i området. Det bästa? Asfalten var nästan obefintlig, vilket gjorde att alla kunde njuta av riktig offroad-körning.

Varje grupp delades in efter erfarenhet, så alla – från nybörjare till avancerade förare – fick ut maximalt av dagen. Guiderna ledde deltagarna genom vackra skogar och öppna landskap, med ett och annat tekniskt moment som utmanade både förare och maskin.

Man med AJP motorcykel på grusväg

Efter lunch var det dags för teknikträning på våra specialbyggda banor. Här fick deltagarna möjlighet att verkligen finslipa sina färdigheter, med övningar som påminde om de naturliga hinder man kan stöta på ute i vildmarken. Allt från att köra över stockar till att balansera på plankor och tackla Hard Enduro-inspirerade hinder gav förare på alla nivåer en chans att utvecklas.

Atmosfären på teknikbanan var full av pepp och skratt, där både deltagare och guider hjälpte varandra att bli bättre och modigare förare.

Lunchstopp vid restaurang Sjöbacken
Lunchstopp Restaurang Sjöbacken
Teknik banor med mc
Teknikträning över stockar
Offroad körning på mc
Adventure körning
Offroad förare tar bild bland lupiner
Grabbarna var bara tvugna att ta en bild bland de fina Lupinerna

Planera för äventyr

Under helgen fick vi även sällskap av Hasse från MC Skidan, som ställde ut sina produkter och delade med sig av sin expertis kring vinteranpassad motorcykelutrustning. Det var ett uppskattat inslag där många av deltagarna tog chansen att prata med Hasse och kika på hans senaste innovationer.

Lördagen fortsatte i samma anda med ännu fler guidade turer och teknikträning.

En av höjdpunkterna var den efterlängtade provkörningen av AJPs senaste modeller. Många deltagare tog chansen att testa dessa kraftfulla maskiner och utforska deras fulla potential på de utmanande banorna.

Hasse från MC skidan
Hasse MC-Skidan
Man på AJP PR7 motorcykel
AJP PR7
Man fastnat med sin MC i ett trähinder
Hoppsan!
Clas från Carlssons Garage byter däck på AJP mc
Claes från Carlssons Garage

Diskussions panel

Ett annat populärt inslag under lördagen var diskussionspanelen som hölls av Kristian, där han presenterade och gick igenom den nya äventyrsappen Stegra.io.

Kristian visade hur appen kan användas för att planera och dokumentera dina äventyr, dela rutter och hitta nya offroad-utmaningar.

Diskussionen väckte stort intresse, och många deltagare tog tillfället i akt att ställa frågor och få inspiration till sina framtida resor.

Diskussions panelen pratar om appen stegra.io

Som kronan på verket avslutades lördagskvällen med en fantastisk middag runt lägerelden och liveunderhållning från Lola, som bjöd på en magisk show till toner från Ockelbo, gammal rock, motorcykeläventyr och frihet. Stämningen var på topp när solen gick ner över campen och många nya vänskapsband knöts.

Smachad hamburgare till middag
Smashed burgers
Lola sjunger i campen
Lola Carlsson – Showmind
Mys i campen

En Camp som gjord för äventyrslystna

Det här var andra upplagan av BACKROADS Adventure Camp i Ockelbo där vi är så tacksamma för att vi får vara och återkomma till Åmots Husvagnsförening. Den här platsen är magiskt vacker och har de faciliteter en äventyrare behöver. Vårt första event B.A.C-2023 var så lyckat att vi bara måste göra om det igen.

Åmots Husvagnsförening välkomnar oss tillbaka
Åmots Husvagnsförening hälsar på
Bäddat för helgen
Bastun
Bastun var välbesökt

Till sist

Kristian och Petra från Backroads AB vid elden
Kristian & Petra – BACKROADS

Backroads Adventure Camp 2024 visade verkligen vad vi älskar med offroad-körning: inte bara det tekniska, spännande och utmanande i att köra på grusvägar och hinder, utan också gemenskapen som skapas när likasinnade möts och delar sitt intresse.

Det var en helg fylld av skratt, lärdomar och upplevelser som kommer att leva kvar länge hos alla som var med.

Tack till alla deltagare, Lola för underhållning Hasse från MC-Skidan, och AJP Nordic.

Vi ser redan fram emot nästa års event, och vi hoppas att ännu fler kommer att få uppleva den magi som är Backroads Adventure Camp!

Backroads_importer logo