BACKROADS Adventure Camp – 2023

När Äventyret Kallar!

Den 25–27 augusti 2023 samlades äventyrare från hela landet för att delta i Backroads Adventure Camp 2023 i Ockelbo, trots en oväntad förändring i sista stund. Planen var att hålla till vid de stängda slalombackarna, men ett sent beslut tvingade oss att tänka om – och vilken vändning det blev! Vi skapade en ny, spännande plats fylld av utmaningar och gemenskap, och vi kan säga med säkerhet att årets event kommer att gå till historien som ett av de bästa.

Backroads Adventure Camp 2023 Logo

Flexibilitet och äventyrets anda

När beskedet kom om att vi inte kunde använda slalombackarna, var det ingen tvekan om att vi skulle hitta en annan lösning. Vår nya plats vid Åmots Husvagnsförening visade sig vara perfekt för ändamålet, med teknikbanor av olika svårighetsgrader och sceniska grusturer som sträckte sig genom Ockelbos vackra natur. Deltagarna fick prova sina gränser på teknikbanor och njuta av spektakulära gruskörningar under ledning av våra erfarna guider.

Vy över BAC 2023 utställarområde
MC förare på väg ut från campen
Tekniksnack i campen

Alltefter fler deltagare anlände skapades en atmosfär av spänning och förväntan som genomsyrade campen. När solen började gå ner, Ted stod vid baren och Lola sjöng, skapades minnen som skulle vara livet ut.

Lola Carlsson underhåller live
Ted sköter bar och kök

Äventyr och utveckling

Backroads Adventure Camp är mycket mer än bara en motorcykelträff. Det är en plats där förare, oavsett erfarenhetsnivå, kan utvecklas och inspireras. Med olika teknikträningar fick deltagarna en chans att verkligen finslipa sina färdigheter. Vi satte upp utmanande hinder med allt från stockar till plankor, som simulerade de naturliga utmaningarna som en offroadförare kan stöta på. Flera av hindren hade olika svårighetsgrader, vilket gjorde att varje deltagare kunde utvecklas i sin egen takt.

AJP motorcykel körs över trähinder

Dessutom gav våra ledarledda grusturer, som sträckte sig över 8-11 mil, förarna möjlighet att uppleva den vackra naturen runt Ockelbo och Åmotsbruk på slingrande grusvägar, långt från asfaltens monotoni.

En av mc grupperna tar paus.
En grupp MC förare på toppen av slalombacke

En plats för gemenskap

Campens hjärta var utan tvekan gemenskapen. Efter en dag av adrenalinfylld körning samlades alla runt elden för att njuta av ute-lagad mat, en kall dryck från den enkla men charmiga baren, och livemusik som förgyllde kvällen. Det blev många skratt, historier och nya vänskaper som knöts. Det här är inte bara ett event för att förbättra dina motorcykelkunskaper – det är en plats för att skapa minnen och relationer som varar länge efter att motorcykeln har parkerats.

En man byter däck på sin AJP motorcykel
Samkväm runt brasan

Under helgen hade vi även utställare på plats som väckte stort intresse hos deltagarna. Företag som Enduristan, Voge, och AJP presenterade sina attraktiva produkter, från smarta väsklösningar till robusta äventyrsmotorcyklar. Det gav deltagarna en möjlighet att uppleva och diskutera marknadens bästa utrustning på nära håll.

Enduristan Sweden i campen
Enduristan
Voge ställer ut motorcyklar
Voge
AJP Nordic tält med sju motorcyklar
AJP Nordic

Faciliteter och logi

Åmots Husvagnsförening blev vårt tillfälliga hem för helgen. På en stor gräsyta nära Kölsjöån fanns plats för tält, husvagnar och husbilar. Med tillgång till duschar, toaletter, en grillstuga, badtunna och till och med en bastu var det bekvämt utan att tappa känslan av att vara mitt i naturen.

Planering och upplevelser

Eventet sparkade igång redan på torsdagen med en avslappnad kväll vid campen där eldar tändes och baren öppnade. Fredagen och lördagens adventure körning samt teknikträningarna fick deltagarna att utmana sig själva på riktigt.

På lördagskvällen höll vi även vår uppskattade Award Ceremony där vi hyllade förarnas prestationer och delade ut priser.

Prisutdelning i eldstuga

Slutord

Backroads Adventure Camp 2023 bevisade att oavsett vilka hinder som uppstår på vägen, är det äventyrsandan, gemenskapen och kärleken till motorcyklar som för oss framåt.

Tack till alla deltagare, Lola för underhållning  och våra utställare Enduristan, Voge, och AJP Nordic som gjorde detta möjligt – vi ser redan fram emot nästa års äventyr!

Följ oss på Facebook och Instagram.

Se Ockelbo B.A.C-23 video på Facebook här.

Backroads_importer logo
Kristian och Petra från Backroads AB
Kristian & Petra BACKROADS